T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ÇAN - ŞEHİT EMİN AYDIN İMAM HATİP ORTAOKULU

HEDEF LGS 2024

May

kariyer buluşmalarımızdan bir diğerini ilçemizin tanınmış avukatlarından Ömer ŞAHİN Bey ile gerçekleştirdik.eğitim öğretim hayatı meslek hayatı ile bilgiler aldık kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olması öğrencilerimiz için örnek teşkil etti. Ömer Bey in kızı da okulumuzan mezun bu da öğrencilerimiz için iyi bir örnek oldu öğrencilerimizin Ömer Bey e gayet iyi soruları oldu ve öğrencilerimizden bazılarının avukat olma isteğinin olduğunu gördük Ömer Bey e çok teşekkür ediyoruz.

May

Kariyer buluşmalarında bugün ilçemiz emniyet personelinden iki memur ve iki trafik polsi konuğumuz oldu mesleğe nasıl başladıkları hakkındda meslek kariyerleri mesleğinde karşılaştıkları sıkıntılarve ilginç olaylar ile ilgili bilgiler verdiler polis memurlarımızın toplumsal mesajları da oldu 8. sınıf öğrencilerimizin karşılaşabileceği bazı olaylar ve bu olaylar karşısında yapması gerekenlerle ilgili mesajlar verdiler kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

May

YIL BOYUNCA REHBERLİK KONULAR KAVRAMLAR ile dolu olan panolarımız bu ay LGS yaklaştıkça hedefe daha yakın bilgiler içermektedir.bu haftaki panomuz LGS kılavuzu ile ilgili bilgiler içermektedir.

May

SORU ÇÖZÜMÜNDA DİKKAT eksikliğinden kaynaklanan soru yanlışlıklarının önüne geçmek için rehberlik servisimiz öğrencilerimizle sunu paylaşımında bulunda çözmek istediğimiz soruya odaklanabilme dikkatimizi çözmek istediğimiz soruya verebilmek öğrencilerimize çok şeyler kazandıracaktır.konu ile ilgili bağlantı  alt bölümde içerik bağlantısında yer almaktadır.

May

öğrencilerimizdeki sınav kaygısını gidermek veya en aza indirmek için rehberlik servisimiz tarafından bi sunu hazırlandı ve öğrencilerimizle paylaşıldı.hiç belli etmeselerde bazı öğrencilerimizde sınav kaygısı ortaya çıkmaya başladı bu kaygı öğrencilerimize olumsuz yansımadan ortadan kaldırılmalı ya da en aza indirilmeli okulumuz öğretmenlerimiz ve rehberlik servisimiz bu konuıda elimizden geleni yapıyoruz.konu ile ilgili sunuma alt bölümde içerik alanındaki linke tıklayıp ulaşabilirsiniz

May

7.sınıf öğrencilerimiz için temmuz ve ağustos aylarını kapsayacak ve 8. sınıf konularını içerek bi kamp programı hazırladık .8.sınıfahazırlık kapsamında özellikle fen bilimleri matematik  ve türkçe derslerinin ağırlıkta olduğu bu kamp programında deneme sınavı da yapılacaktır.pazartesi salı ve çarşamba günleri yapılacak olan bu derslerde 8. sınıf konularına farkındalık kazandırma .lgs de ne gibi sorularla karşılaşılıyor bu konuda dikkat çekme,test çözme tekniği belirleme gibi temel amaçlar bulunmaktadır.rehberlik servisimiz bu konuda çalışmalarını yürütecektir. 

Mrt

8. sınıf öğrencilerimiz ile her fırsatta bir araya geliyor hatta sınıflarını teneffüste bile ziyaret ediyoruz çalışmalar nasıl gidiyor görüyor inceliyoruz bazende konferans salonumuzda onlara sunu ve göresellerle bilgilendirme yapıyoruz hedef lgs 2024 programı din öğretimimizin ders bazlı paket programı tanıtımı yapıldı öğrenci ve öğretmenler için göz önünde bulundurmaları gerektiği belirtildi REHBERLİK PANOMUZ HER ZAMAN DOLU VE FAYDALI İÇERİKLERLE DOLU 

Mrt

8. sınıf ve 7. sınıf öğretmenlerimiz ile sık sık biraraya gelerek lgs çalışmalarını değerlendiriyor ve yapabileceğimiz yeni ve farklı çalışmalarımızı programımıza eklemeye çalışıyoruz.

Mrt

rehber öğretmenimiz DUYGU ÇALIK ve Koordinatörümüz MUSTAFA KAVAK tarafından 8. sınıf öğrenci velilerimize lgs hakkında bilgilendirme yapıldı sınav öncesi ve sınav sonrası olabilecek her türlü durum ve yaşanabileceklerle ilgili bilgi verildi .şu an sınav öncesi sürec içinde bulunduğumuzu ve öğrencilerimizle iletişim ve destek ile ilgili yol haritası belirlendi.

Mrt

ara tatil kampımıza katılan öğrencilerimizle güzel bii program geçirdik deneme sınavlarımızı ve çalışmlarımızı başarıyla tamamladık 

Şbt

REHBER ÖĞRETMENİMİZ LGS İLE İLGİLİ BAZI TAKTİKLER PAYLAŞTI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK FAYDALI İÇERİKLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ.

Şbt

ŞUBAT TATİLİ KAMP PROGRAMIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.DENEMEE SINAVLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK

Şbt

HEDEF LGS -YKS İL KORRDİNATÖRLERİ TOPLANTISI İL MİLLİ ĞEİTİM MÜDÜR YARDIMCIMIZ MURAT BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TOPLANTIYA KOORDİNATÖRÜMÜZ MUSTAFA KAVAK DA KATILDI.TOPLANTIDA LGS  VE YKS İLE İLGİLİ FARKLI FİKİRLER VE GÖRÜŞLER ANLATILDI ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI.toplantıda alınan karar içerik alnında yayınlanmıştır.

Ekm

LGS İÇİN YILLIK PLANIMIZ HAZIR ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAPMAMIZ GEREKENLER VE YAPACAKLARIMIZ HEPSİ PLANLAMAMIZ İÇİNDE VAR . 

Ekm

BU YIL 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİ 33 ADET DENEME SINAVI BEKLİYOR. BU SAYININ ARTABİLECEĞİNİ DE SÖYLEMEK GEREKİYOR .DENEME SINAVLARINDAKİ AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ YARIŞTIRMAK DEĞİL YANLIŞLARIMIZI GÖRMEK NEDEN YANLIŞ YAPTIĞINI GÖRMEK EKSİK OLAN BİLGİLERİ TELAFİ ETMEKTİR.